Postavljanje vinil poda

Postavljanje vinil poda

Vinil pod odnosi se na veću skupinu proizvoda, a svima je zajedničko da su proizvedeni od sintetičkih materijala ili njihove kombinacije s drugim materijalima.

Prema načinu postavljanja vinil poda razlikujemo:

  • plutajući – zahtijeva postojeću podlogu, a postavlja se klik sistemom
  • loose-lay – najčešća upotreba u komercijalnim prostorima, a za njegovo postavljanje nije potreban vezivni materijal
  • dryback – trajno se lijepi na podnu oblogu pomoću ljepila

Vinilni podovi imaju svoje prednosti i nedostatke, a razvojem tehnologije proizvodnja najnovijih vinil podova s čvrstom jezgrom daje im veću prednost nad ostalima, te im se upravo zbog toga povećava njihova popularnost.

LVT vinil pod

LVT vinil pod (luxury vinyl tiles) su nova generacija vinil podova koje su u posljednje vrijeme vrlo tražene kao odabir podnih obloga za interijer. Odlikuju ih vrhunske karakteristike: velika otpornost na habanje, jednostavno postavljenje i održavanje, vodonepropusnost, i prije svega moderan izgled i dizajn. Svojim izgledom LVT vinilni pod vrlo vjerno može imitirati pravi drveni parket, keramičke pločice ili kamen, i upravo je zbog toga njegova popularnost danas sve veća.

Vinil pod je pravo rješenje ukoliko u svom prostoru želite želite ljepotu drvenog poda u kombinaciji s trajnošću keramičkih pločica.

Stoga ukoliko ste u nedoumici oko odabira vinilnog poda obratite nam se dodatne informacije i upite slobodno nas kontaktirate putem maila, kontakt obrasca ili na broj telefona.


Galerija

U našoj galeriji pogledajte završni rezultat postavljanja vinil poda, obrt Novi pod.