Postavljanje parketa i laminata

Postavljanje parketa i laminata

Profesionalno postavljanje parketa, brušenje i lakiranje, postavljanje laminata. Prije samog postavljanja parketa svi ostali radovi (keramičarski i ličilački) moraju biti završeni, a podloga na koju postavljamo parket ili laminat mora biti ravna, čista i čvrsta. Danas postoji mnogo vrsta i različitih načina postavljanja parketa.

Priprema podloge je ključna, nakon koje slijedi postavljanje parketa, brušenje, po potrebi lakiranje i postavljanje zidnih lajsni. Postavljanje klasičnih i gotovih parketa, i laminata. Danas na tržištu postoji mnogo vrsta parketa, laminata i drugih podnih obloga, pa tako i mnogo načina postavljanja parketa.

Cijena samog parketa može se uvelike razlikovati, i ona ovisi o vrsti parketa (čvrsti, troslojni..), površini i zaštiti (podmazani ili lakirani). I dan danas se najkvalitetnijom drvenom podnom oblogom smatra klasični (masivni) parket. Klasični parket je odličan zvučni i toplinski izolator, a prema načinu postavljanja manju prostoriju može vizualno učiniti većom.

Najpopularniji su klasični parketi proizvedeni od hrasta, jasena ili bukve. Način na koji ćete održavati svoj parket, nakon postavljanja, ovisi o njegovoj završnoj obradi. Tako lakirane parkete održavajte pomoću kemijskih proizvoda koji su tome namijenjeni, te suhim i mokrim krpama za pod. Uljani pod održavajte tako da se pridržavate uputa proizvođača ulja kojim je tretiran vaš parket.

Za dodatne informacije i upite slobodno nas kontaktirate putem maila, kontakt obrasca ili na broj telefona.


Galerija

U galeriji pogledajte neke od naših radova postavljanja parketa i laminata.